
Istanbul'dan Abant kavsagindan otobana girmeden normal yoldan giderseniz, eger Ankara'dan geliyorsaniz "Bolu Dagi" levhasinin gosterdigi ilk Bolu ayrimina donerseniz birkac km sonra goreceginiz Filiz Restaurant, Filiz makarnanin bilimum cesidini kullanarak farkli soslarla 1985'den beri hizmet veriyor. BEnce en ideali grup halinde gidip herkesin farkli bir cesidi soyleyip masayi acik bufe moduna getirmeniz :) Domatesli, kiymali yada Milanez gibi bilinen tarzlar oldugu kadar dana jambonlu, Primavera ya da Arrabbiata soslular ve cevizli,keşli erişte gibi ilginc ve kesinlikle ugranilip tadilmasi gereken makarna secenekleri de var...Hem ayrica lutfen cahil olmayalim Makarna undan degil irmikten yapilir. Yani ekmeğin yapıldığı tür buğdaydan değil, Durum buğdayından yapılır. Bu tür buğdayda karbonhidrat daha düşük, protein kalitesi daha yüksektir Una göre, kan şekerini daha yavaş yükselttiği için uzun zaman tok tutar.
Gunun mesaji : Makarnaya tipik bir karbon-hidrat olarak bakmayalim, kendisi pirince gore daha iyi sayilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder