24 Haziran 2007 Pazar

Mardin- Merkez


Gecen hafta Mardin'den donen babamin bana verdigi yeni bir adres "Cercis Murat Konagi" geleneksel Mardin mutfagina ev sahipligi yapiyor. Tas konagin kendisi mimarisiyle sizi etkilerken tadacaginiz yemekler de ayri bir kultur mozaiginin eseri olarak sizi buyulecek. Turk, Arap ,Kurt ve Suryani mutfaklarinin sentezini sunan Cercis Murat Konagi son derece ozgun bir mekan. Sembusek, Kişk Çorbası, Irok, İkbeybet, Kiliçe(Mardin coregi), Alluciye, Incasiye, Himmisiye veya tarcinli mahlepli patlicanli pilav Cercis'te yiyebileceginiz onlarca yoresel ve etnik tatlardan birkaci :) Aaa, ayrica zencefilli limonata veya safranlı portakal suyunu da unutmamak gerekir...


Eger Mardin'de kahvalti icin durduysaniz Cercis'te onu da bulmak mumkun hem de acik bufe seklinde. Mardin eritme peyniri, taş kırma derik zeytini, Mardin kaymağı, Cevizli Çemen, envayi cesit reçeller(Reçeller Mardin Gastronomi Merkezinde kaynatılmadan gelenekselYöntemlerle güneş altında bekletilerek yapılmaktadır)Mahlep Reçeli, Kapari Reçeli, Karpuz Reçeli, Kabak Reçeli, İncir Reçeli, kişnişli Zeytin Reçeli, Papatya Reçeli vs.


Mardin zaten gidilip gorulesi bir yer iken, Cercis Murat Konagi da gidilesi ve tadilasi bir yer haline geliyor bu durumda. ilgilenenlere duyurulur efendim !

Hiç yorum yok: