24 Haziran 2007 Pazar

Diyarbakir- Merkez


Ben Selim amcanin sofra solunu dicem, siz aaaaa "kaburga dolmasi" diyeceksiniz. Evet Diyarbakir'daki Kaburgaci Selim amcanin yeri olan ve kisaca "SASS" olan mekanda Musul Kerkuk'un yoresel bir yemegi olan kaburga dolmasi yapiliyor. Artik Diyarbakir ile ozdeslesen bu dolma, buharda pisirildiginden kelli takdir edersiniz ki biraz zahmetli oluyor :) Soyle ki kuzu ya da erkek oğlakların ön kol ve yanlarından alınan kaburga, içi haşlanmış iç pilavla doldurulduktan sonra dikiliyor ve 5-6 saat süreyle buharda pişiriliyor. Eğer kıvamı tutturamazsanız ya kaburga patlıyor ya da iç pilav bozuluyor.

Selim Amcada sadece Kaburga dolmasi degil, icli kofte, bumbar dolmasi, Bostana salatasi ve Guvec de yiyebilirsiniz. Irmik helvalari da muhtesem lezzette, bence dolma yerken dikkat edip biraz yer ayirin ...

Ama tabii mekan Kaburga dolmasi icin bir numara !

Hiç yorum yok: